tisdag 21 augusti 2012

Sjukrapport

Det var inte Pseudomonas som växte i urinodlingen trots allt. Det var stafylokocker, som ju är en mycket vanligare bakterie. Bra så, för antibiotikan borde bita på stafylokocker. Veterinären misstog sig igår för att odlingen inte stått tillräckligt länge då hon kollade den. Ännu kissar Dodis för ofta, men jag hoppas på att se en förbättring i morgon. Annars skall väl antibiotikan bytas. Hoppas verkligen det inte behövs för det är ingen enkel match att sticka henne. Igår gick det någorlunda men idag visste hon vad som var på gång och slet sig iväg så fort nålen nuddade skinnet.
Efter det blev hon omöjlig att få fast. Vi fick gå från hagen i oförrättat ärende och göra ett nytt försök när hon lugnat sig lite. Med lindrigt våld och en hel del karlakraft till hjälp lyckades jag sticka henne till slut.
I morgon kommer det väl att vara dubbelt så omöjligt.

Förutom fårsjukskötare har jag lekt mekaniker idag. Skördetröskan har fått ny motorolja, nya olje- och bränslefilter och en ny fläktrem. Ännu behöver den en hel del omvårdnad innan den är redo för skördande, men det tar sig. Den gamla trotjänaren trodde nog säkert att den gick i pension för tio år sedan när åkrarna arrenderades ut. Inte kunde den ana att den en vacker dag skulle återupplivas igen. Hoppeligen hålls livet i den också... Gamla tröskor är alltid lite spännande, man vet aldrig när det säger klodonk och så är det kaput.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...