tisdag 14 augusti 2012

Bräkande tiggare

Nu har fåren lärt sig tigga. Det tog ett par månader men nu behärskar de den konsten. Orsaken är att betet i hagen börjar tryta så vi måste slå gräs och sly som tillskottsfoder.
De lärde sig i princip på en dag att man ska bräka när man hör fyrhjulingen för den hämtar mat. Det kan också vara värt ett bräk varje gång man ser matte eller husse.
Egentligen är det än så länge bara lite roligt för de har varit så gott som stumma hela sommaren.

Det nyslagna gräset tas emot med överväldigande tacksamhet. De slafsar i sig så stora tuggor att det ser helt sjukt ut. På bilderna nedan är det Dodis som kalasar.

Vi har börjat jobba på deras vinterboning och skall gjuta nytt golv på fredag. Det har sina för och nackdelar att utnyttja gamla byggnader, i det här fallet den gamla lagården. Man har i princip färdigt utrymme, men sist och slutligen är det sällan ändå användbart utan en hel del jobb först. Ibland skulle det gå lättare att bygga nytt istället, fast så farligt är det nog inte den här gången.

För att inte helt glömma att det är semestervecka för husvärden började vi dagen med en vandring runt naturskyddsområdet jag nämnde i inlägget "Skogens gåvor"1.8. 
Området består till största delen av en stor mosse med tallskog omkring. 


Imorgon står en eko-odlarträff på programmet. Ska bli intressant.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...