fredag 24 augusti 2012

Man blir inte klok...

...på den här urineringsfunderingen. Dodis kissar titt som tätt men verkar annars alldeles normal. Fårrådgivaren var lika förundrad som alla andra över de här symptomen hos en tacka. Hon tyckte ändå att så länge djuret äter och hänger med de andra i svängarna, så behöver man inte oroa sig så mycket. Läget kan förstås ändå snabbt ändra. Jag lugnade mig lite för stunden, men efter en liten stund ringde hon upp på nytt och sade att hon fått höra om ett fall där två tackor med liknande symptom dött alldeles nyligen.
De har nu skickats till Evira för obduktion. Några lamm hade också dött tidigare i sommar på samma gård. De misstänker att det är någon bakterie de fått i sig från omgivningen som är orsaken.

Den regniga sommaren lär ska ha ställt till med problem med fårens hälsa på flere ställen i år. Själv har vi ju också haft bekymmer med våta, leriga områden i hagen. Nu har vi ikväll spärrat av den våta delen. Få se på vilken sida nätet de är i morgon bitti... de har nämligen mest hållit till på den sida som nu är avspärrad och jag vet inte om de godkänner att den sidan nu är ur bruk.

1 kommentar:

  1. Äsch då, jag hoppas det fixar sig med Dodis sjuka. Låter tråkigt :(

    Kramar

    -Malin

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...