onsdag 24 oktober 2012

Val

Jag hade tänkt skriva lite om ekologiskt och närproducerat, men jag fastnade i yles valkompass och klockan blev så mycket så nu är det dags att krypa under täcket. Valkompassen var nu inte till någon hjälp. Det är inga större skillnader i kandidaternas svar och många frågor går inte att besvara vettigt på skalan "helt av annan åsikt" till "helt av samma åsikt".
Det krävs nog mera ingående förklaringar över hur man resonerat. Man skulle önska att flere kandidater hade gett sig tid att motivera sina svar, eftersom de har getts den möjligheten.
Jag tror och hoppas att folk inte röstar blint enligt något "testresultat" eftersom man nog kan bli föreslagen de mest kontroversiella kandidater...

Det är alltför många som bara är stora i käften och kritiserar allt och alla utan något som helst förslag på vad man kunde göra för att få till stånd en förbättring. I och för sig är det inte konstigt att de vettiga förslagen lyser med sin frånvaro. Man måste ju veta någonting om hur saker hänger ihop för att kunna ha en åsikt. I alla fall skulle det vara önskvärt att man visste någonting om samhället, beslutsfattande och politik om man ställer upp i kommunalval.
Jag är bara illa rädd att alla inte gör det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...