söndag 21 oktober 2012

Söndagsfeeling

Söndagskvällar har en tendens att kännas lite jobbiga ibland. Speciellt om helgen gått för fort. Så är fallet idag. Jag är inte redo för måndag ännu.
Igår började vi bygga kätten i fårhuset. Det ser ut som vi skulle bygga en hästbox eftersom väggarna är så höga. Det beror på att fåren borde ha dragfritt till 1,5 meters höjd i oisolerade utrymmen. De klarar bra kylan, men är känsliga för drag. Ströbädden blir också tjock under vintern, så det är helt befogat med höga kanter trots att det ser lite konstigt ut. Jag lägger upp bilder när jag hunnit fotografera.

Idag har jag träffat mina väninnor och deras härliga ungar. Husbonden har varit duktig och fortsatt flitigt med fårhuset medan jag har druckit kaffe och ätit godsaker nästan hela dagen. När jag kom hem fick det roliga ändå ett hastigt slut då det stod tuppslakt på programmet igen. Two down, four to go. Imorgon blir det tuppfrikassé.
Målet är att de ska vara borta innan nästa veckoslut. Alla utom Uno och Brynolf, förstås.
Det lovas torrare väder (halleluja) och kalla nätter så vi måste börja stänga om hönsen till natten och det går inte för sig att stänga in sex stycken testosteronstinna tuppar och sju hönor i ett litet utrymme. Brynolf har tagit som vana att sova uppflugen på ytterfönstret, i ur och skur, så honom kommer vi att bli tvungna att bära in så han inte förfryser kammen. På tal om ur och skur så ösregnar det igen. Vad jag tycker om det är inte publiceringsdugligt.

4 kommentarer:

 1. Kiva att du (ni alla om ni läser) hälsade på oss! Synd att vi inte fattade att konsultera dig lite tidigare i trappmålningsprojektet...

  Om du ännu känner obehag vid tuppslakten, tänk då bara att det är vår mekaniska katt du kapar huvudet av.

  -P

  SvaraRadera
 2. Det var roligt att se er alla, extra bonuspoäng för kakan och teaterföreställningen :) Prima ungar!

  Haha, jo jag tänkte faktiskt på kattskrället när vi plocka tuppen! Lika mager över bröstet! :D

  Trappan blir nog fin, krävs bara lite tålamod ännu...

  SvaraRadera
 3. Vad fina bilder! Förstår precis vad du menar om söndagskvällar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Söndagskvällar är nog jobbiga, tacka vet jag lördagsmornar :)

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...