torsdag 1 november 2012

Ny månad igen.

Vart försvann oktober?
Plötsligt är det första november och snart har vi julen här, så som veckorna skenar iväg. Det är fredag på kommande igen och för mig ett lite annorlunda veckoslut. Jag skall på körläger.
Kör, som i körsång, inte som i köra traktor...
Det har blivit missförstånd ett antal gånger när jag i ett textmeddelande nämnt att jag skall på körövning.
Då brukar frågan lyda: "Aha, vad ska du då köra?"
Nåja, hur som helst så blir det två dagar fulla av sång, musik och skratt i trevligt sällskap. Det sjunger i öronen på en länge efter att man kommit hem på söndag. Härligt, I like!


Jag hoppas Saga genomgår en mirakelförbättring medan jag är borta, och när jag kommer hem vill jag se små svarta pärlor trilla ut ur bakändan istället för lös rännskit. Om inte, blir vi väl nog tvungna att byta ut henne mot en annan tacka. Jag har redan fått skjuta upp baggleveransen p.g.a. hennes diarré. Det var meningen att baggen skulle komma idag, men det går ju inte när Saga inte är i skick. Freja verkar må bra nu.
Det slog mig att jag som brukar ha kameran i högsta hugg, har inte fotograferat dem sedan i lördags då de kom. Helt tydligt har jag haft bråttom och mer ägnat min tid åt att studera vad som kommer ut ur bakändan, än åt att beundra deras söta nyllen. Den nersmorda bakändan får en inte att sakna kameran precis. På den här bilden är det bara rena rumpor.


2 kommentarer:

 1. Trist med diarrén, vi utfodrar bara med hö och hösilage (som är blötare). Troligtvis har hon bara fått "en magchock" när hon kom från skogsbete till havre- och hödiet hos er. Ta bort havren helt och ställ henne på hö så går det nog till sig snabbare!
  Med hö och vätskeersättning brukar det ta 4-10 dagar innan magen kommit iordning här hos oss.

  Vi ger bara kraftfoder+korn de sista 7-6 veckorna innan lamning och fram till de släpps på bete.
  Övrig tid får de klara sig på grovfoder, de blir lätt för feta annars och då kan det bli problem med lamningen, ett tips bara här från Norrbotten! Ha en skön helg/Annelie

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Hon har i och för sig inte fått mer havre än ca 10 gram en gång i söndags. Jag hade tänkt ge lite som tillskottsnäring eftersom vårt hö är så stråigt. Jag har ingen aning om näringsvärdet på det, men det är mycket strå och lite blad. Förra ägaren misstänkte att hon kan ha glufsat i sig frusen klöver innan hon kom hit. Vem vet...

  Det är knepigt med utfodringen, det finns så många olika skolor.
  En del säger ju att växande betäckta lamm behöver mer näring än bara hö, 100-200 gram t.ex. havre, andra säger att det är onödigt.
  Slaktlamm av köttras ska man ju inte ge kraftfoder, då blir de bara feta, precis som du säger. Jag är i alla fall tacksam för alla tips och råd du ger!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...