tisdag 6 november 2012

Novembermörker

Det här är den tiden på året då det känns som om det är mörkt hela tiden. Speciellt mulna och dystra, gråa dagar som idag.
Det finns liksom inte en lampa som räcker till för att lysa upp det här mörkret. Jag brukar ha pannlampa när jag går till djuren eller hämtar in ved, men i kväll kändes det som mörkret åt upp det ljuset totalt. Slaskigt och eländigt, hela världen en enda smet av lera och vatten.
Fy usch ändå. När kan man ta fram julljusen?
Det utlovas i alla fall kallare och soligare dagar till slutet på veckan, det skulle vara mycket välkommet. Än kan man ju inte börja trösta sig med julljus. Det är nog för tidigt, i mitt tycke.
Jag brukar ju blogga på kvällen men de senaste kvällarna har jag varit så trött att jag slocknat på soffan liksom glöden i köksspisen.

Det fuktiga, eländiga vädret känns nästan värre än en hederlig, torr vinterkyla. Det gäller att elda i ett om man vill ha varmt. Det är bara lite synd att jag sedan somnar på soffan innan jag stängt spjället... fast kråkorna behöver väl också lite spisvärme.

Hos fåren är allt sig likt, förutom att det nu är Freja som skiter vilt omkring sig, eller har diarré rättare sagt. Saga verkar lite bättre. Jag undrar om de har inälvsparasiter, måste ringa veterinären och fråga råd. Den förre ägaren sade nog att han inte haft problem med mask i sin fårbesättning, men någonting är ju på tok. Det känns nog lite motigt kan jag säga, speciellt efter sommarens kamp mot urinvägskrämporna.
Mer om det hittas t.ex. här.


2 kommentarer:

  1. Du kan absolut ta fram julljusen redan! Kalla dom vinterbelysning (det har jag gjort...). Vi behöver lite extra ljus nu när det är som mörkast.

    -P

    SvaraRadera
  2. Okej, jag ska tänka på saken :D Vinterbelysning, tjaa, varför inte...?

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...