tisdag 20 november 2012

Hur mörkt kan det bli?

Det känns nog märkligt att dagarna ska hålla på och bli bara kortare i en månads tid ännu. Det är ju så otroligt mörkt redan nu. Det börjar skymma redan mitt på dagen, om det nu ens har blivit ljust.
Jag förstår inte hur folk överlever uppe i Lappland där solen inte stiger över horisonten på långa tider.
Man skulle ju bli tokig. Man får heller inget gjort för det känns som dagen var slut redan vid fem-tiden. Helst skulle jag bara krypa ihop under filten på soffan, men det liknar ju sig inte. Det skulle hjälpa betydligt om det helst var fint väder, men nej... regn och blåst, regn och blåst, så långt prognosen sträcker sig.
Hur mycket vatten kan det komma från himlen under ett och samma år? Jag bara undrar...

Man skulle väl kunna trösta sig med julbelysning och pynt o.s.v. men det känns ju lika långsökt som att hissa en majstång. Blä, säger jag.

Boris "Svarta hålet" Katt får symbolisera det oändliga mörkret.

2 kommentarer:

  1. Jag försöker svänga på tårtan och tänka att om en månad börjar det bli ljusare igen...OGILLAR verkligen detta mörker. Vår ljusterapilampa i köket är räddningen, har du inte redan en sådan tycker jag du ska be julgubben om en. Vi skulle inte klara oss utan den nåt mer! -Malin

    SvaraRadera
  2. Bra point! Det lättade genast när jag förstod att man kan välja att se det på det viset! Jag tänkte faktiskt på er ljusterapilampa här om dagen, att den sku behövas här också...

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...