Avmaskning

Nu pratar vi inte om stickning utan avmaskning i ett långt tidigare stadie av ullförädlingen. Då när det blivande garnet ännu växer som ull på fårryggen. Vi gav nämligen maskkur åt de nya tackorna igår och hoppas nu på att det hjälper mot de obestämbara magproblemen.
Idag på dagen verkade skiten rätt så normal och det skulle hemskt gärna få fortsätt så.
Det är på morgnarna som man brukar hitta lösa lass där de legat, så få se hur det ser ut i morgon bitti. Jag har inte så höga förväntningar...


Här står Saga och gör det hon gör bäst... Ett stort lass framför henne, och sprutmålningen på väggen säger mer än tusen ord. Väggmålningen är från de första dagarna fast det ser ut som hon sku måla som bäst. Lasset framför henne är faktiskt helt normalt, så jag skall inte skymfa henne nu. Hon ser så knölig och knotig ut, men det beror bara på att klippningen är lite i ojämnaste laget.


Tripp, trapp, trull, munnen full!



Ullis ligger och idisslar i ljuset från fönstret.

 
Boris är dörrvakt och hönsen solar.

Kommentarer

  1. Så bra att hon redan är bättre, det är ingen kul kombination diarré och ull :-) inte ens när de är kortklippta. Ett trick om det är obalans i vommen är att försöka stjäla en idisslarboll av en frisk tacka (när hon stöter upp den) och ge den som medicin för att hjälpa den som är sjuk. Men här verkar det ju ha varit avmaskning som behövdes.
    Ovanstående trick är med fingertopparna som insats, de har väldigt vassa kindtänder!
    /Annelie

    SvaraRadera
  2. Riktigt bra verkar det inte ännu, men det går hoppeligen åt bättre håll. Kan bra tänka mig att det är som att skuffa fingrarna i köttkvarnen att börja peta dem i munnen när de idisslar, men tack för tipset! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg