söndag 2 februari 2014

Varmt om halsen

För en tid sedan beställde jag merinoull från Tyskland och har bara väntat på ett passligt tillfälle att börja experimentera med den.
Som ett tips åt andra tovare kan jag berätta att merinoullen i Tyskland kostar ca. en tredjedel av vad den gör här och postningskostnaden är i stort sett den samma. Merinoullen är mycket finfibrigare än vår egen inhemska lantrasulll, trots att den också hör till de finbrigare sorterna. Ju finare fiber en ull har, desto mjukare upplever vi den. Därför lämpar sig ull av Merinofår mycket bra till kläder. Jag har inte tovat med sådan ull tidigare så jag håller nu på och prövar mig fram för att lära mig hur den beter sig. En bra sak är i alla fall att den är så pass tvättad och behandlad att den inte alls ger lika mycket allergisymtom som den finska ullen gör i tovningsskedet.
Jag började med att göra en scarf igår och idag håller jag på och gör matchande vantar. Egentligen vill jag ha en vit scarf men jag vågade inte börja med den vita ullen för om det hade misslyckats hade det gått så mycket ull till spillo. Susan har fått agera modell för allra första, men definitivt inte sista, gången.Den här typens volangscarf är mycket mångsidig. Man kan ha den på flera olika vis.


Den vågiga kanten gör att den hålls som man lägger den eftersom vågorna hakar fast i varandra. Värmen den ger är så skön så det går inte att beskriva, man måste prova själv.

Den här typens grejer kommer det är bli mer av i fortsättningen. Tanken är att göra set med halsduk, vantar och mössa. Färgerna går förstås att variera i det oändliga.

8 kommentarer:

 1. Otroligt fin!! Berätta vad du tänker dej att den
  kostar sen när du vet det.
  -Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo, jag måste lite fundera på den saken ännu.

   Radera
 2. Jösses Amalia vad fin! Vill ha! Så säger liksom Johanna att berätta sedan vad du har tänkt att en dylik kostar. Och jag vill ha min i just dessa färger. WOW, en gång till! -Malin
  P.S Och Susan är ju nog ingen vanvettsaffär, det ser man ju redan helt tydligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Det var ju roligt att den tilltalar folk, för det är nog flere på kommande! Vad gäller just den här färgen måste jag säga att den på riktigt är lite grönare och mindre blå än den ser ut på bilden.

   Radera
 3. Snyggt! När vi ses måste du ta med en så man får känna på den! O kanske en palett med möjliga färger ;)

  -Pia

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...