tisdag 25 februari 2014

Falska vårkänslor

Det är en märklig vinter vi har. Om man inte tittar i kalendern så skulle man vilja påstå att det är vår. Ifjol hade vi kallare och mera snö i mitten av april än vi har nu. Idag när solen visade sig kunde man nästan ha slagit vad om att det snart är Valborgsmässoafton.
På det här viset blir det en lång och utdragen vår. Jag skulle gärna ha sett att det varit påfruset och helst några minusgrader ännu en tid. Vi hinner nog gå med gummistövlar riktigt tillräckligt ändå. Nu är allt lerigt, vått och eländigt och åkrarna svämmar över av smältvatten som blir stående för att dikestrummorna är frusna. Fåren svettas och stånkar i lagården men Boris han är i alla fall glad. Han tål inte kyla.
Damerna börjar bli runda och trinda om magarna. Balder har vänt vackra sidan till...Hönsen njuter när de kan gå ute och Boris likaså. Idag följde han mig till stranden för att njuta av solen, precis som vi brukar göra på sommaren.

4 kommentarer:

 1. Jag håller med dig angående det positiva med kyla den här årstiden. Men bilderna säger att det ändå är njutbart i Nedergård. Härligt med alla dessa djur!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jo visst är det njutbart ändå! Man får fokusera på det positiva istället, som t.ex. det att djurens dricksvatten inte fryser i ämbaren och inte behöver man skotta snö heller!

   Radera
 2. Falska eller inte, strunt samma. Vårkänslor är underbara. Glad vår. :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...