tisdag 11 februari 2014

En ny ateljé

Jag har inrett ett nytt arbetsrum åt mig och är nu en mycket nöjd och inspirerad filtmakerska. Om vi dessutom väljer att kalla rummet ateljé så låter det ju ännu snäppet bättre. Vi har en övrevåning som gjorts till bostad på 60-talet och där breder vi ut oss med våra hobbyn.
Små nåltovningsprojekt, som t.ex. tomtar, går ju att göra nästan var som helst men större grejer som ska våttovas ställer mera krav på utrymmet. En halsduk som ska bli 1,2 meter kräver 1,6 meter bordsyta innan den filtas.
Det blir också en hel del stänk med tvålvatten så man vill inte ha ett trägolv under. Därför passar övrevåningens plastmattor perfekt till det här ändamålet. Ett gammalt pingisbord (egentligen ett halvt) fick bli arbetsbord och pappa snickrade ihop bockar för skivan så bordet blir tillräckligt högt för att stå och arbeta vid. Idag hade jag invigning och gjorde en halsduk. Det bästa med rummet är ljuset för det har två stora fönster och en balkong mot söder. Det är tungt att jobba i mörka utrymmen med elbelysning , speciellt när man arbetar med färger.

Till vänster är en detalj på halsduken Susan har på bilden ovanför. Det kallas nunofilt och innebär att man tovat in ett tyg i ullen. Tyget krymper ju inte som ullen gör så det blir skrynkligt vilket ger fin struktur. Till höger är dagens projekt under arbete.

2 kommentarer:

  1. Men så vackert! Grattis till bra arbetsytor, det är alltid så mycket roligare när miljön fungerar och man kan få bre ut sig med sina projekt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jo, det är en njutning jämfört med golvet som jag tidigare haft som bord för större projekt. Det är inte det ergonomiskt bästa kan man lugnt säga.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...