fredag 8 november 2013

Nya gummitömmi

Man skulle kanske kunna tro att en bondmora har gummistövlar av alla de slag, men inte jag. Jag har ett par som jag har köpt för 12 euro i en billighetsbutik och jag är inte säker på om de höll tätt ens som nya. Jag minns inte.
I alla fall har den högra stöveln nu (sedan i somras) en fem centimeter lång spricka i sidan, så den duger bara som torrväderstövel. Jag har nog försökt lappa den med så kallat "jesustejp" men det visade sig vara en övermäktig uppgift t.o.m. för det mångsidigaste av tejp. Jag har nog lite halvhjärtat provat stövlar nu och då i hopp om att hitta ett par passliga, men nya har jag inte köpt förrän idag. Jag hade inget val, eftersom vi på landsbygdsturismkursen ska tillbringa lördag och söndag i Sibbo storskogs nationalpark.
Det blir för mycket för mina vandringsskor, trots Gore-Tex blir de genomvåta efter en halv dag. Att jag inte köpt nya stövlar tidigare beror på att det inte finns stövlar som passar på mina fötter. Man kunde tycka att vi i gummistövlarnas förlovade Nokia-land, skulle ha stövlar som passar på finska och finlandssvenska fötter, men nej! Eller så är mina fötter inte inhemska. De passar nämligen inte alls i en Nokiastövel hur jag än skulle vilja det. De förbaskade stövlarna är så breda så man kan snurra runt i dem när man äntligen hittat en som är tillräckligt lång.
Samma gäller många andra märken också. Dyra är de ju också och vad jag hört om kvaliteten och hållbarheten på dyra märkesstövlar får mig att vilja köpa ett par 12 euros till. Sannolikheten att de håller tätt är lika stor. Hur som helst så blev det nu ett par fodrade Tretorn damstövlar, made in China, för 39.90. De är mjuka och behagliga, vilket får mig att tvivla på att de håller ens veckan till slut.
Hurdana gummistövlar har ni?

P.s. Gummitömmi är ett ord jag använde som barn.

10 kommentarer:

 1. Vilket hörligt ord! Jag köpte precis ett par Esprit gummistövlar. De är tillräckligt smala för min fot. Låter som om vi haft samma problem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ett bra ord, om jag får säga det själv! Nå just så, jag visste inte ens att Esprit gör gummistövlar också... nu får jag en stark känsla av att jag har förhastat mig. Nåja, jag måste ju ha ett par sommartömmi också så...

   Radera
 2. Mina smala långa fööter passar bra i Nokian. Har haft ett par röda i ett år nu, och de har varit bra. däremot passade Hai stövlarna inte alls. Tretorn borde nog vara helt bra. När det kommer till skor tror jag på att satsa på kvalitet. Mina gamla Nokior hade jag haft sedan högstadiet. - Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aijaa, då har du nog nån annan modells nokia än dem jag har provat. So far so good med Tretorn, 7 timmar i skogen och inga problem trots att de var nya och oinkörda.

   Radera
 3. Jag har provat olika märken, billiga och dyrare, men ALLA har spruckit och börjat läcka inom ett halvår. Och dumma jag har slängt kvittot, varje gång.... Jag blir galen på att inte kunna hitta stövlar som håller! Det är inte så att jag vandrar runt i taggtråd eller så. Helt vanligt användning. Hålla på och kasta gummistövlar känns inte bra varken för miljö eller plånbok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det jag var rädd för att få höra, men tack för att du svarade på min fråga och för att du tittat in på bloggen!

   Radera
 4. Dottern har haft fodrade Tretorn stövlar och dom är hela ännu efter 3 år.Michi

  SvaraRadera
 5. Vår familj har bara nokia hai gummistövlar och dom är bra det finns ju förstås undantag om dom har varit i butiken i flera år då är hållbarheten förkortad mrn det är en fin och bra stövel som passar till vardag och fest.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske det borde bli ett par sådana till nästa. En av stövlarna i inlägget började lite småläcka typ genast, och vid det här laget har de båda spruckit rejält...

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...