tisdag 5 augusti 2014

Vilken sommar!

I juni gnällde väl de flesta över hur kallt och eländigt det var. Jag hörde nog till dem som gnällde högljuddast. Nu har man redan en längre tid klagat över värmen, som slår nya rekord nästan varje dag. Jag klagar inte. Okej, djuren lider och man får inte någonting vettigt gjort, men annars är det enbart skönt. Vi hinner nog frysa ännu. Jag är storkonsument av väderleksrapporter och har märkt att jag på sistonet vant mig så vid att tiodygnsprognosen ska visa 27-30 grader och sol, att jag inte vet hur jag ska kunna anpassa mig till något annat. Jag inser ju att det här måste ha ett slut också. Så länge det varar tänker jag i alla fall njuta. Det är ju inte helt fel med glass och honung i solskenet och simturer vid solnedgången. Jag tog en nostalgitripp till barndomen för någon dag sedan när jag provade vår gamla jolla efter en paus på ca. 20 år. Jag resonerade som så, att eftersom det är för varmt för att jobba så kan man lika bra leka. Det var nog lite spännande först, men ganska fort började jag längta efter hårdare vind. Förr gick vårt seglande rätt så långt ut på att få jollen att stjälpa, men det vill jag nog inte nu. Det är jag nog för gammal för.
2 kommentarer:

  1. Den där sista bilden är alldeles härlig och den finska sommarens kärna i ett nötskal :) Jag klagar inte heller på värmen, för juni var nog alldeles för hemsk. Lite (läs mycket) tungt är det nog att ta sig ut och jogga i hettan, men också det har man börjat vänja sig med. Vi njuter så länge det varar och ser fram emot en lika fin höst. - Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Solnedgångar är min stora passion. :) Så du joggar du... det låter nog lite väl svettigt. Här radar vi ved och bär vatten åt djuren då vi känner för en liten extra uppvärmning.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...