söndag 3 augusti 2014

Gräsklippare


Det har varit tyst på fårfonten på sistonet så här kommer en liten uppdatering av läget. För tillfället lider djurstackrarna av hettan. De ligger mest hela dagarna och flämtar medan bromsarna surrar runt dem. Freja har varit sjuk i stort sett ända sedan klövbölden och avvänjningen av Bull. Jag har antagit att det är juverinflammation hon lidit av, men är inte säker. Någon slags infektion har hon i alla fall kämpat med. Juvret är tomt och mjukt nu men hon har haft feber i flera omgångar och fått tre penicillinkurer med varierande effekt. Jag hade redan börjat ställa in mig på avlivning men just nu håller vi andan och hoppas att det sakta går mot det bättre. Hon ska inte bli kvar här i höst men det skulle ändå kännas hemskt tungt med nödslakt nu.

Gräsklipparen framskider på bred front.


Minns ni "Dumbo"? Hon har vuxit till sig rejält! Stora damen. Samma gäller Beyoncé. Hon kunde inte ha fått ett mera passande namn, för hon är överlägset det mest graciösa och mest "dansanta" får vi har. Hennes skutt är i en klass för sig.


Här är "pojkarna". De är ena busiga och smutsiga baddare. De beter sig som vilka tonårspojkar som helst. Skuffas och busar och retas med varann mest hela tiden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...