Vårfiske

Fisket har alltid varit ett stående inslag bland sysslorna på det här stället. Fram till medlet av 1950-talet köptes fångsten upp och fraktades med sumpbåtar till Helsingfors för försäljning. Nuförtiden är det enbart fritidsfiske som gäller. På våren, efter islossningen medan vattnet är kallt, fiskar vi gös med nät. Idag var jag med pappa och vittjade näten. Det blev en riktigt fin fångst, så vi har smörjt kråset med smörstekt gösfilé. Det finns minimimått på hur stora fiskarna måste vara för att man skall få ta upp dem. Det finns också fredningstider och perioder med nätfiskeförbud. Det är bra och är förstås till för att stärka fiskestammen och trygga dess förökning.



















Förutom gös fick vi också några fina abborrar. Gråtrutarna väntar på smakprov.

Fresia likaså.

Kommentarer

  1. Ah, gös. När svärfar ännu levde drog han just denhär tiden upp gös med nät hur mycket som helst. Han gav åt oss färdiga filéer bara att sätta i stekpannan. Jösses, va gott.
    Linnéa

    SvaraRadera
  2. Mumsfilibabba för smörstekt gös. Det serverades på vårt bord också, en paren veckor sedan. Direkt från Lillpernåviken. - Malin

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg