söndag 26 maj 2013

Det gröna guldet

Vi har haft vädrets makter på vår sida det här veckoslutet. Det har varit perfekt planteringsväder, halvmulet och tillräckligt med vind för att hålla myggorna på avstånd. Det finns ju ingenting mer irriterande än en myggsvärm runt huvudet när man småsvettig föröker uträtta någonting och har båda händerna upptagna. Det får mig osökt att tänka på fårhagsbygget i fjol om våren. Det var för jävligt.
Tänk er en fuktig skogsdunge och varma försommarkvällar, en hammare i ena handen och en märla i den andra medan myggorna kalasar på händer och huvud. Otroligt frustrerande, helt enkelt.
Nåja, det var inte det jag skulle skriva om idag.
Plantering i ett nötskal: Tryck ner planteringsröret på en lämplig plats, lägg plantan i röret, lyft upp röret och trampa till runt plantan. Upprepa, upprepa och upprepa. Lyssna på fågelsången eller göken, känns hur gott det doftar och njut av nyttomotionen.
Om man inte planterar på markberedd plats kan man ännu öka mängden motion genom att med spade gräva bort mossa och gräs där man ämnar sätta en planta. På det viset får den lilla plantstackaren en bättre chans att klara sig i konkurrensen om vatten, ljus och näring.Har man kamera med sig kan man alltid passa på att fotografera lite harsyra eller skogsviol medan man pausar. Att flugan råka fastna på bild var en slump.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...