söndag 3 mars 2013

Studiehelg

Den första närstudiehelgen är nu avklarad och jag kan helhjärtat säga att jag ser fram emot följande. Jag hade försökt låta bli att bygga upp alltför höga förväntningar för att slippa bli besviken, men tvärtom blev jag positivt överraskad. Verkligen sakkunniga och inspirerande föreläsare och trevliga kurskamrater. Det här blir bra!
Igår avslutade vi dagen med en snöskovandring.
Jag fattar inte varför jag inte skaffat snöskor tidigare. Nu står de högst på "must have"-listan. De är perfekta för att kombinera nytta med nöje. Man kan röra sig fritt i skogen trots mycket snö och hålla ett öga på barkborreangripna träd samtidigt som man får motion. På vintern avslöjar barkborrarna var de håller hus eftersom barken som faller av syns så tydligt på snön.

Idag diskuterade vi närmat och besökte en gård som har alpackor. Alpackan är ett kameldjur som härstammar från Anderna. De har en mycket fin och varm ull. De är flockdjur men ändå inte särskilt sociala av sig, de gillar inte kroppskontakt eller att bli klappade utan håller sig helst för sig själv. De är verkligen fina djur med sina stora, vackra ögon.


Pannkaffe och grillkorv smakade bra på pausen i skogen.Jag hade förstås glömt kameran hemma i tamburen (där jag lagt den för att komma ihåg att ta den) så det blev bara dåliga foton med billighetstelefonen... Imorgon är det back to reality och jag har äran att få agera småskollärarinna.


4 kommentarer:

 1. Spottar alpackorna om man kommer för nära? Ser exotiska ut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, de spottar ytterst sällan på mänskor. Laman spottar väl mera. "Spottet" är egentligen halvsmält maginnehåll som de spyr opp och spottar iväg mot fejset på någon de irriterar sig på. Ganska coolt. :)

   Radera
 2. Härligt, alpackorna ser prima ut, lite förnäma kanske? Kanske dom sku trivas i era skogar?! Snöskor har jag oxå hört mycket positivt om, meddela då de är införskaffade, för jag vill prova! Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förnäma är rätt ord! Dom sku antagligen nog trivas, men där måste jag nog dra gränsen för hur dyr en hobby får bli. Flera tusen för ett djur som bara ger lite päls, som ingen betalar för, typ...:)
   Fast vem är jag att tala om dyra hobbyn, jordbrukare som jag är?!

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...