Farmari 2013

I fredags åkte vi iväg på en liten minisemester till Seinäjoki. Målet för den dryga fem timmar långa bilresan var lantbruksmässan Farmari 2013.
Vi valde, vår vana trogen, att undvika motorvägar och köra mindre landsvägar istället. I praktiken betyder det att det tar ungefär en halv timme längre att köra, men man hinner se och uppleva så mycket mer så det känns som det går mycket fortare än när man susar fram mellan ljudvallarna på en motorväg och blir alldeles bedövad av uttråkning. När vi åkte till Ähtäri djurpark (ca 320 km) för ett par år sedan visade det sig att den kortaste vägen omfattade ca 60 kilometer grusväg. Inget för den som är rädd för stenskott i lackeringen. Efter det kändes vår egen fem kilometers grusväg som ingenting.
Hur som helst, jag skulle ju skriva om mässan... en typisk lantbruksmässa med djur, maskiner och olika förevisningar. Där ordnades också FM i fårklippning, vilket var en av orsakerna att vi åkte dit. Inte för att delta dock, utan för att se hur det går till när "stora pojkarna" klipper. Två minuter och så är fåret klippt. Helt skrattretande lätt ser det ut, men med facit på hand vet man ju att det inte är fullt så enkelt.
Det var skönt med lite omväxling, hotellmorgonmål och nya intryck.
Nu är vi fulla med inspiration för nya vanvettsaffärer igen!



















Den finska sommaren är nog så vacker. 
Det skulle finnas hur mycket som helst att se i Insjöfinland.

Ett par ekologiska grisar.



















Två lantraskor. Östfinsk "Kyyttö" till vänster. Nordfinsk "lapplandsko" till höger. 
Se så fint den matchar björkarna.

Den här härligheten stannade vi och beundrade på hemvägen. 


Jag kunde ha stannat i den hagen hela natten. 
Det finns inte mycket som är lika rogivande som en flock betande kor i kvällssolen.

Okej, kanske en flock betande får i så fall. 
Jösses, så mina småflickor ser stora ut på den här bilden.



Kommentarer

Populära inlägg