Ditt och datt

Här på bloggen har det varit stillsamt, så här kommer veckan som gått i ett nötskal.



















Medan husbonden mockade ut skiten ur fårhuset drack jag champagne med mina bästa väninnor i en stuga vid havet. Arbetsfördelning som passar en prinsessa, I say.
Jag hade nog ändå varit totalt värdelös i det jobbet, eftersom ströbädden var en dryg halv meter tjock och hård som betong av hoppackad skit och halm.

Våra "skogsbässar" har hållit sig sysselsatta med att röja sly och blåbärsris. 

På veckoslutet tältade vi på en liten holme. Jag sov som Törnrosa på min uppblåsbara simmadrass, medan husbonden hade ett ynkligt liggunderlag. Orättvist igen.




Kvällsmål och morgonmål. Tur att vi hade korv oss med när det bara blev en abborre. Morgongröten var extra god med blåbär direkt från riset på fatet.

Den här veckan har börjat med ved, ved och mera ved. Ved i säckar, ved i pallar och ved i lidret. Nu har vi så gott som all ved under tak. Nu kan det bli vinter. Nå nej, det får det nog inte bli, men om det vill sig så illa, så kan vi börja elda med torra klabbar av alla de slag och dimensioner. Den här sommaren har det varit bra torkväder i motsats till ifjol. Då regnade det titt som tätt och veden hann inte bli ordentligt torr. Det är för jävligt att elda med ved som inte vill brinna utan bara fräser och ryker och är möglig på ytan.
Veden värmer nog som allra mest när man radar den i pallar en dag som denna, när det är stekhett ute. Okej, i bastun värmer den nästan lika mycket.

Vid sidan om håller jag på med ett beställningsarbete. Det är jätteroligt att rita igen. 
Synd att det inte finns mera tid för sådant.

Kommentarer

  1. Fin teckning! :)
    Våra fårs dagliga sysselsättning har också varit att röja bort små rönnar och björkar. Gott tycker fåren, praktiskt tycker bonden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ska lägga upp en bild på den nu när den är färdig också.
      Fåren är praktiska "röjsågar", man behöver inte själv svettas!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg