söndag 22 september 2013

Förändring

När hösten kommer och vi börjar vistas mera inomhus får jag alltid ett behov av förändring och någonting nytt. Det är väl ett ganska allmänt fenomen i och för sig.
Under sommaren hinner man knappt se sig omkring inne i huset, och ibland kan jag bli helt till mig när jag plötsligt märker någon grej som antagligen legat på ett visst ställe hur länge som helst och jag bara har klivit över den. När kvällarna blir mörka och långa får jag upp ögonen och då vill jag ha någonting nytt eller annorlunda att titta på.
Jag har en vän som möblerar om jämt och ständigt (du vet vem du är...) och provar alla tänkbara lösningar för att hon blir uttråkad annars. Själv skulle jag nog gärna möblera om lite mera, men vi har så mycket fönster och dörrar i vårt hus, så det finns inte så många sätt att möblera. Det är ju ingen idé att flytta på möblerna bara för flyttandets skull, så i vårt hus står de där man en gång konstaterat att de står bäst. Vi måste alltså fixa förändring med andra medel.
I höst har jag fått ett skov av målningsiver. Vi har en hel del mörka möbler som känns lite i tyngsta laget eftersom taket, som är original från 1917, också är mörkt. Så nu har jag målat en del möbler vita. Inga gamla antikmöbler dock, utan "låtsasgamla" som man inte behöver få dåligt samvete av att måla. Om jag får säga det själv så blev bordet och stolarna på bilden mycket sympatiskare som ljusa. Samma gäller de gamla vattenfläckiga blomborden.

Före
Efter

Jag har också haft en fix idé om att jag vill ha vita stolar i köket, som är jättemörkt, så jag målade några furustolar som stått på verandan. Jag är inte värst förtjust i modellen på stolarna, men det var otänkbart att måla våra riktiga köksstolar eftersom de är så fint slitna, gamla, hederliga köksstolar. De fick nu ta semester på obestämd tid. Att ha vita köksstolar i ett hus där folk springer ut och in i diverse arbetskläder och ingen någonsin ödar tid på att gå runt med trasa och torka fingermärken och annan smuts, är ingenting att rekommendera. Husbonden fick en gammal, brun stol direkt efter första provsittningen, själv har jag inte ännu sett så noga på min vita stol. Antar att de gamla stolarnas semester blir kort.


2 kommentarer:

  1. Oj, oj så fint det blidde...och antar att S känner igen sej på beskrivningen, i alla fall jag kände genast igen hen ;) och vad kommer till dammsugare som börjar lukta unket, så har jag någonstans läst att man ska sätta lite "kaffeporon" i filtret så doftar det kaffe istället för unk. Vet inte om det funkkar, nån som har prövat kan ju dela med sej av sina erfarenheter...-Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset, man borde prova. Fast, tjaa, om det börjar dofta kaffe så fort som jag startar dammsugen, så misstänker jag att jag stänger av den lika fort och knäpper på kaffepannan istället! :)

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...