söndag 4 januari 2015

Gott Nytt År!

Jag vill börja med att be om ursäkt för att det redan en längre tid varit så dött på bloggen. Om någon ännu träget orkat titta in här så är jag tacksam. Jag har lidit av motivationsbrist. Det känns som jag bara upprepar mig, det händer ju samma saker varje år och då blir det automatiskt så att jag skriver om samma saker om och om igen, vilket känns lite trist och fantasilöst. Jag beklagade mig åt pappa, som sade att "så gör ju tidningarna också, och ändå läser folk dem", vilket fick mig att se på saken med andra ögon. Nu ska jag följdaktligen göra ett försök att ta itu med bloggandet med nya krafter. Jag tar också gärna emot tips och förslag på hur jag kan göra bloggen intressant för er läsare.
Vi har haft en lugn och skön julhelg, precis så som vi vill ha det. God mat och glögg och mys framför brasan, mer behövs inte. Vädret var dessutom helt suveränt, vilket gjorde det hela ännu bättre.
Till nyår slog det om och blev varmt, men det passade oss bra eftersom vi hade sju tackor kvar att klippa. Nu hann de vänja sig vid sin kortklippta frisyr i lite varmare väder. Vi lämnade lite längre "stubb" så de borde inte frysa trots att det blir kallare igen. De gräver bara ner sig lite djupare i ströbädden, som avger värme när den komposteras. I övrigt är temperaturen i fårhuset samma som utomhus.

Årets julgran är väldigt lik fjolårets när det kommer till ustyrseln; halmpynt och mormors gamla flaggor. Det som skiljer den från den förra är att den har egna julgransbollar i form av kottar. Jag vet att endel tycker att julgran är så "last season" och har slängt ut sin redan, men här står den kvar till tjugondag Knut.

Den här tomten hör också till mormors gamla pynt. I år fick han hänga i brödstången och därifrån har han sparkat husbonden i huvudet varje gång han gått förbi.

God fortsättning på det nya året!

4 kommentarer:

  1. Tjohoo, You are back! Jag hade nästan gett upp hoppet! Och vet du, lyssna på din far, han är en klok man. Vi läser gärna allt mellan himmel och jord, gör inget om det blir upprepning, för så är ju livet annors också, det går i cykler med samhällets tidsramar. så skriv flicka, skriv! Vi läser! -Malin

    SvaraRadera
  2. Oj så trevligt att du skriver igen. Din pappa har helt rätt! Skriv du så läser vi :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...