söndag 22 juni 2014

Slarvmaja skärper sig

Det var värst vad här har slarvats med bloggandet. Folk tror väl att jag tappat bort mig i Italien, men nej, det gjorde jag inte fastän jag gärna hade stannat lite längre. Inte minst för att där var underbart varmt och soligt i motsats till här hemma. Vi hade alla tiders körresa med mycket sång och musik på gator och torg. Härligt!


Ponte Vecchio, Firenze.

Väl hemma igen fortsatte allt som förut med regn, rännskit och hosta. Jag kanske inte har nämnt Odins hosta tidigare, men han hade i alla fall hosta redan när han kom till oss. Den ville inte ge med sig så jag beslöt att hostar han ännu när jag kommer från resan, så måste han få antibiotika. En fem dagars kur med Penovet-injektioner verkar ha gjort susen.

En annan sak jag inte heller nämnt tidigare är att det ska bli bröllop här på gården i sommar. Ett äkta "gör-det-själv-bröllop". Det betyder att vi har god orsak att fixa diverse saker som länge gått och väntat på att bli gjorda. "Onödiga" saker så att säga. Som t.ex. verandan som jag drömt om att renovera i flera år, men inte gett mig tid till. Nu har jag gjort det och det var väl värt mödan. Det var väl ca. 50 år sedan den renoverades sist, så målningen hade sett sina bästa dagar för ett bra tag sedan. Speciellt tak och fönster.En till sak jag planerat i långa tider är en damm i trädgården. Vi grävde "startgropen" för en dylik redan för två år sedan. Sedan dess har vi haft en igenvuxen fallgrop i trädgården. För några dagar sedan putsade vi upp hålet i marken och idag har jag gjort själva dammen, kånkat stenar och vänt och vridit på dem tills jag var nöjd. Nu fattas bara lite planteringar runt det hela, men det tar väl ett par år till innan det blir gjort.

4 kommentarer:

 1. Oj vad fint allt ser ut som du gjort där hemma! Får mer o mer respekt för eget remontande i och med egna trägna försök...

  - Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det är roligt att fixa och när man gör åt sig själv kan man fuska så mycket man vill! :)

   Radera
 2. Så fint du gjort det! -Malin

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...