Projekt

Under projekt kommer jag att berätta om vad som planeras, byggs och fixas. Alltid finns det ju någonting som borde åtgärdas och lagas och nya idéer har en tendens att ploppa opp som svampar efter regn här hos oss. Senaste infallet vi fick var att bygga en brygga. Vi började egentligen med att röja lite sly för att bättra på utsikten och glädja tallplantorna med lite ljus och utrymme att växa. Det ena ledde till det andra och nu är bryggbygget på god väg.

Före
EfterLien, röjsågen, motorsågen och pappas gamla trotjänare kan tillsammans åstadkomma underverk! Trotjänaren har igen en gång gjort mer än rätt för sig. Pappa skulle bara "känna lite på stenarna" och en stund senare var "stenpiren" klar.


Nu ska det ännu byggas ett "lock" men först ska det huggas asp och sågas bräder.
Stenarna ska också finjusteras och lite mera vass ska slås.


Tillagt 21.7.  Här har vi locket. Lite mera bräder behöver vi ännu, men "det tar sig, det tar sig, sa pyroman". Nu fantiserar jag om en simstege...


Fårhuset

Ett annat projekt som pågår här samtidigt är ordnandet med fårens vinterboende.
I fjol byggde vi hönshus i ena hörnet av lagården och nu ska det bli fårkätte i det andra. Lagården är lite i skrangligaste laget i just det hörnet, så först måste vi se över konstruktionerna och göra lite förstärkningar så vi vågar köra upp hö på vinden. Jag har rivit ner gammal rappning och kärrat ut skrot i mängder och det börjar sakta men säkert ta sig. Bilder kommer senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...