torsdag 24 oktober 2013

Mindmap och drömmar

Vi fick en svår hemuppgift på kursen förra veckoslutet. Vi ska göra en mindmap över saker vi kan och tillika fundera över vart vi vill komma. Den här uppgiften bottnar i att vi alla har så svårt för att säga vad vi är bra på och vad vi kan. Det blir mest ett enda blygt mummel om att " njaa, inte kan jag nu någonting, vad skulle nu jag ha att erbjuda som skulle vara bättre än någon annan, vem skulle köpa mina tjänster..." Så kan man ju bara inte hålla på och tänka om man skall bli framgångsrik!
Nej, bort med sådana tankar, räta på ryggen, ta pennan i vacker hand och plita ner vad du är bra på. Lättare sagt än gjort, för sedan kommer tankar som "nej, inte kan jag ju skriva att jag är bra på att måla, det finns ju de som är mycket bättre, teckna, samma sak där, sjunga, nej absolut inte, sköta får, nej knappast..."
Det känns ju så fel att sitta och skriva en sådan skrytlista. Det är mycket lättare att skriva en lista på allt man drömmer om och vart man vill nå, men för att komma dit måste man ju först tro blint på sin skrytlista.

6 kommentarer:

 1. Hej! Jag tycker du ska lägga upp din jag är bra på lista här på bloggen. Vi finländare, kvinnor, osv är överlag alldeles för dåliga på att lyfta svansen. Jag kan börja. Jag är bra på att vara social, laga mat (blir dessutom hela tiden bättre) och vara positiv. Jag tycker att du är bra på bland annat (för du vet ju att du är en tusenkonstnär!) rita, måla, sjunga, fotografera, blogga, språk, grafik. Hoppas vi ses i festens tecken imorgon. - M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, jag måste väl anta utmaningen! Modigt av dig att börja! Jag har inte skrivit min lista ännu men.... :)

   Radera
 2. Sedan kan jag säga vad jag är dålig på, att tyda den där texten som ska bevisa att man inte är en robot. Vill alltid bli feltytt. Tecken på att jag är bra på att vara robot också?! -M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den e svårtolkad! Och visst ses vi i festens tecken, frågan är bara om vi känner igen varandra bland alla onda andar! ;)

   Radera
 3. Vilken underbar bild! Plita du frimodigt ner allt du är bra på! Du kan nog!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...